Какви мигли да изберем за ”Косъм по косъм”?

Избор на извивка на изкуствените мигли

Изборът на извивката на изкуствените миглите изисква разумен подход, тъй като това е един от важните елементи на процедурата. Крайният резултат ще зависи от правилния избор. Ако изберете правилно извивката, можете да постигнете зашеметяващ ефект и да забравите за използването на спирала.

Трябва да се отбележи, че нейната форма зависи от формата на очите – тяхната големина, разположението им едно спрямо друго, изразителността им. Освен това, при цялото разнообразие от материали, е много важно да изберете правилната дебелина на изкуствените мигли. За по-лесно ориентиране в цялото многообразие, сме подготвили няколко таблици, в които се събира обобщена информация и препоръки.

Съдържание:

1. Определяне формата на очите;

2. Популярни извивки на миглите;

3. Избор на извивка в зависимост от формата на очите;

4. Видео “Видове мигли – дължина, извивка, дебелина”;

5. Препоръки за избор на дебелина на изкуствените мигли.

Определяне на формата на очите

На първо място, разглеждаме очите на нашия клиент. Те са с различна форма, големина, изразителност, разположение едно спрямо друго.

Условно те могат да бъдат разделени по следния начин:

– Според формата на очната цепка има бадемовидни или цепковидни (монголски, японски);

– По размер – кръгли, големи, малки;

– По изразителност – нормални, дълбоки, изпъкнали;

– По разстоянието между вътрешните ъгли – събрани и раздалечени очи.

Ако условно начертаем права линия през външните и вътрешните ъгли на очите, получаваме така наречената ос. Ако тази ос е хоризонтална, тогава имаме класическо око.

Случаите, при които оста се стреми нагоре (външният ъгъл на окото е по-високо от вътрешния), са по-често срещани при хората от източните страни. За европейците  е по-характерна низходящата ос (външните ъгли са по-ниско от вътрешната).

Бадемовидните очи се считат за идеални. Разстоянието между тях е равно на тяхната дължина, като външните и вътрешните ъгли лежат на една  линия.

Задачата на лашмейкъра, използвайки процедурата за удължаване, е да приближи очите до идеалната форма (формата на бадемовидното око). За да направи това, трябва да използва различни размери на изкуствените мигли.

Например, за да се получи естествена визия, изберете мигли с лека извивка, това визуално удължава очната част. За да разширите оптически очите, изберете по-извити мигли. Колкото повече приличат изкуствените мигли на естествените, толкова по-голяма е площта на съприкосновение между тях, респективно по-добре се залепят една за друга.

Много клиенти искат да удължат миглите си не само, за да подчертаят очите си, а и за да не използват грим.

Популярни извивки на миглите:

Таблица с препоръки за избор на извивка на изкуствените миглите

Тип
извивка
Препоръки
B Много подходяща за онези клиенти, чиято форма на окото е близо до съвършената. Тя ще повтори извивката на естествените мигли, като по този начин ще подчертае естествения контур на очите. Изглежда много естествено.
C Най-популярни. Подходящи са за тези, които обикновено удължават миглите си със спирала. Визуално отварят очите.
D Тази извивка отваря очите. Подходяща е за тези, които имат отпуснат клепач или дълбоко разположени очи, от които трябва да се отклони вниманието.
U Най-силна. Предназначена е за тези от клиентите, които искат да постигнат ефект „кукла” или използват сенки за очи, за да се подчертаят миглите. Не е подходяща за жени на възраст. Силно НЕподходяща за изпъкнали (кръгли) очи, както и в случаите с повдигнат външен ъгъл.
L Създадена е за дълбоко разположени и азиатски очи. Подходяща за момичета, които носят очила.
L+ По-силна от извивка L. В същото време визуално отваря окото и повдига отпуснатите клепачи.

Избор на извивка в зависимост от формата на очите

Форма на очите: Цел на корекцията: Методи на изпълнение:
Кръгли Визуално удължаване Използва се по-директно огъване на миглите
Малки Визуално удължаване и уголемяване на очите Избираме по-малка извивка
Възрастни Освежаване и откриване на погледа Избираме леко усукани мигли
Външните ъгли са по-ниско Повдигане на външните ъгли и оживяване на погледа Избира се най-голямата извивка за външния ъгъл на окото
С отпуснат горен клепач Визуално повдигане на горния клепач, отваряне на окото и ободряване на погледа; Избират се силно извити мигли за външните ъгли на очите.  Долните мигли също  си струва да се подчертаят
Близко разположени очи Визуано увеличаване разстоянията между очите За външния ъгъл се използват по-малко извити мигли
Раздалечени очи Визуално намаляване разстоянието между очите За вътрешния ъгъл и централната част се използват максимално извити мигли
Дълбоко разположени очи Визуално освежаване и откриване на очите Използват се най-извитите мигли
Външните ъгли са по-високо Да се отвлече вниманието от повдигнатите външни ъгли За външния ъгъл се използват по-малко извити мигли

Препоръки за избор на дебелина на изкуствените мигли

Таблица за препоръки за избор на дебелината на миглите

Дебелина Препоръки
0,05 мм 0,06 мм 0,07 мм Минимална дебелина, предназначена не за начинаещи. С нея трябва да може да се работи умело. Прилага се основно за натрупване на обем – 3D-6D ефекти
0,10 мм 0,12 мм Подходяща за създаване на ненатрапчив и естествен вид. Възможно е да се изпълняват както класически, така и обемни натрупвания
0,15 мм 0,20мм Позволява да се получи ефектът от нанасянето на спирала. Най-популярната дебелина за класическата техника, тъй като е удобна и  на практика не утежнява погледа
    0.23 мм Добро решение за планираното на снимки и видеа, защото обемът се предава добре през обектива на камерата
Въпреки това, не е удобно да се носят такива мигли за дълго време поради прекомерната твърдост, но все още много търсена в България
0.25 мм Най-голяма дебелина. Тези мигли бързо увреждат естествените. Поддържането на такава „тежест” е трудно, затова такива мигли не бива да се носят дълго време. В момента тази дебелина на практика е загубила своята популярност.

Какво се случва, ако извивката „не пасва”? Възможно ли е да се извият изкуствените мигли?

За да отговорите на тези въпроси, трябва да знаете две неща: от какво са направени миглите и как са прикрепени към естествените?

Материалът, от който се правят изкуствените мигли са синтетични влакна, които са обект на деформация. А това означава, че такива мигли не могат да се извиват механично или химически. Освен самите мигли, може да бъде повредено и лепилото, с което те са прикрепени към естествените.

Ето защо, уверете се от какъв материал са направени миглите и се доверете само на професионален лашмейкър, който ще Ви помогне да изберете миглите с перфекната извивка за Вас.

Leave a Reply