Какви мигли да изберем за косъм по косъм?

Избор на извивка на изкуствените мигли

Изборът на извивката на изкуствените миглите изисква разумен подход, тъй като това е един от важните елементи на процедурата. Крайният резултат ще зависи от правилния избор. Ако изберете правилно извивката, можете да постигнете зашеметяващ ефект и да забравите за използването на спирала.

Трябва да се отбележи, че нейната форма зависи от формата на очите – тяхната големина, разположението им едно спрямо друго, изразителността им. Освен това, при цялото разнообразие от материали, е много важно да изберете правилната дебелина на изкуствените мигли. За по-лесно ориентиране в цялото многообразие, сме подготвили няколко таблици, в които се събира обобщена информация и препоръки.

Съдържание:

1. Определяне формата на очите

2. Популярни извивки на миглите

3. Избор на извивка в зависимост от формата на очите

4. Видео “Видове мигли – дължина, извивка, дебелина”

5. Препоръки за избор на дебелина на изкуствените мигли

Определяне на формата на очите

На първо място, разглеждаме очите на нашия клиент. Те са с различна форма, големина, изразителност, разположение едно спрямо друго.

Условно те могат да бъдат разделени по следния начин:

– Според формата на очната цепка има бадемовидни или цепковидни (монголски, японски);

– По размер – кръгли, големи, малки;

– По изразителност – нормални, дълбоки, изпъкнали;

– По разстоянието между вътрешните ъгли – събрани и раздалечени очи.

Ако условно начертаем права линия през външните и вътрешните ъгли на очите, получаваме така наречената ос. Ако тази ос е хоризонтална, тогава имаме класическо око.

Случаите, при които оста се стреми нагоре (външният ъгъл на окото е по-високо от вътрешния), са по-често срещани при хората от източните страни. За европейците  е по-характерна низходящата ос (външните ъгли са по-ниско от вътрешната).

Бадемовидните очи се считат за идеални. Разстоянието между тях е равно на тяхната дължина, като външните и вътрешните ъгли лежат на една  линия.

Задачата на лашмейкъра, използвайки процедурата за удължаване, е да приближи очите до идеалната форма (формата на бадемовидното око). За да направи това, трябва да използва различни размери на изкуствени мигли.

Например, за да се получи естествена визия, изберете мигли с лека извивка, това визуално удължава очната част. За да разширите оптически ошите, изберете, напротив, по-извити мигли. Колкото повече приличат изкуствените мигли на естествените, полкова по-голяма е площта на съприкосношение мевду тях, респективно по-добре се залепят една за друга.

Много клиенти искат да удължат миглите си само, за да подчертаят очите си, а и за да не използват грим.

Популярни извивки на миглите:

Таблица с препоръки за избор на извивка на изкиствените миглите

Тип извивка: Препоръки:
B Много подходяща за онези клиенти, чиято форма на окото е близо до съвършената. Тя ще повтори извивката на естествените мигли, като по този начин подчертава естествения контур на очите. Изглежда много естествено.
C Най-популярни. Подходящи за тези, които обикновено удължават миглите си със спирала. Визуално отварят очите.
D Тази извивка отваря очите. Подходяща е за тези, които имат отпуснат клепач или дълбоко разположени очи, от които трябва да се отклони вниманието.
U Най-силна. Предназначена е за тези от клиентите, които искат да постигнат ефект „кукла” или използват сенки за очи, за да се подчертаят миглите. Не е подходяща за жени на възраст. Силно НЕподходяща за изпъкнали (кръгли) очи, както и в случаите с повдигнат външен ъгъл.
L Създадена е за дълбоко разположени и азиатски очи. Подходяща за момичета, които носят очила.
L+ По-силна от извивка L. В същото време визуално отваря окото и повдига отпуснатите клепачи.

Избор на извивка в зависимост от формата на очите

Форма на очите: Цел на корекцията: Методи на изпълнение:
Кръгли Визуално удължаване; Използва се по-директно огъване на миглите;
Малки Визуално удължаване и уголемяване на очите; Избираме по-малка извивка;
Възрастни Освежаване и откриване на погледа; Избираме леко усукани мигли;
Външните ъгли са  по-ниско Повдигане на външните ъгли и оживяване на погледа; Избира се най-голямата извивка за външния ъгъл на окото;
С отпуснат горен клепач Визуално повдигане на горния клепач, отваряне на окото и ободряване на погледа; Избират се силно извити мигли за външните ъгли на очите.  Долните мигли също  си струва да се подчертаят;
Близко разположени очи Визуано увеличаване разстоянията между очите; За външния ъгъл се използват по-малко извити мигли;
Раздалечени очи Визуално намаляване разстоянието между очите; За вътрешния ъгъл и централната част се използват максимално извити мигли;
Дълбоко разположени очи Визуално освежаване и откриване на очите; Използват се най-извитите мигли;
Външните ъгли са по-високо Да се отвлече вниманието от повдигнатите външни ъгли. За външния ъгъл се използват по-малко извити мигли.

Препоръки за избор на дебелина на изкуствените мигли:

Таблица за препоръки за избор на дебелината на миглите

Дебелина: Препоръки:
0,05 мм 0,06 мм 0,07 мм Минимална дебелина, предназначена не  за начинаещи. С нея трябва да може да се работи умело. Прилага се основно за натрупване на обем – 3D-6D ефекти;
0,10 мм 0,12 мм Подходяща за създаване на ненатрапчив и естествен вид. Възможно е да се изпълняват както класически, така и обемни натрупвания;
0,15 мм 0,20мм Позволява да се получи ефекта от нанасянето на спирала. Най-популярната дебелина за класическата техника, тъй като е удобна и  на практика не утежнява погледа;
    0.23 мм Добро решение за планираното на снимки и видеа, защото обемът се предава добре през обектива на камерата.
Въпреки това, не е удобно да се носят такива мигли за дълго време поради прекомерната твърдост, но все още мн търсена в България;
0.25 мм Най-голяма дебелина. Тези мигли бързо увреждат естествените. Поддържането на такава „тежест” е трудно, затова такива мигли не бива да се носят дълго време. В момента тази дебелина на практика е загубила своята популярност.

Какво се случва, ако извивката „не пасва”? Възможно ли е да се извият изкуствените мигли?

За да отговорите на тези въпроси, трябва да знаете: от какво са направени миглите и как са прикрепени към естествените?

Материалът, от който се правят изкуствените мигли са синтетични влакна, които са обект на деформация. А това означава, че такива мигли не могат да се извиват механично или химически. Освен самите мигли, може да бъде повредено и лепилото, с което те са прикрепени към естествените.

Ето защо, уверете се от какъв материал са направени миглите и се доверете само на професионален лашмейкър, който ще Ви помогне да изберете миглите с перфекната извивка за Вас.

Leave a Reply