7 лесни правила на изкуствените мигли

  1. Не мокрете миглите 24 часа;
  • Без пара, сауна и солариум 48 часа;

Лепилото, което използваме, за да поставим екстеншъните за мигли е на базата на полианакрилат и за да се полимеризира (за да изсъхне) използва влага от въздуха. Следователно, за да не се втвърди прекалено бързо и миглите да паднат, температурата и влажността на въздуха трябва да бъдат в нормални граници. 

2. Никакви мазни продукти (мицеларна вода, масла, ласион, тоник);

Използвайте закрепител и шампоан за мигли; 

Трябва да поддрържате нормална лична хигиена. Лепилото за мигли не се повлиява от водата, а само от мазните продукти. Можете да миете очите си нормално и да използвате шампоан за мигли, както и мокри кърпички без масла (например бебешките кърпички на “Бочко”). 

3. Не извивайте миглите с миглоизвивачка;

Ако желаете изкуствените мигли да са по-извити, в никакъв случай не използвайте миглоизвивачка, просто помолете Вашия лашмейкър да използва по-извити екстеншъни другия път. Използвайки миглозививачка, рискувате да увредите естествените си мигли, да ги накъсате и отслабите, защото уредът не е предназначен за изкуствени мигли. 

4. Не използвайте спирала; 

За тази точка важи същото, както за предишната. Ако миглите, които лаш-специалистът ви е поставил, са прекалено незабележими и искате да са по-дълги или гъсти, просто му кажете, защото спиралата и особено премахването ѝ, буквално съсипват изкуствените мигли; 

5. Изкуствените мигли не обичат морската и хлорираната вода; 

6. Не търкайте миглите и не ги притискайте въввъзглавницата; 

7. Не се опитвайте да махнете миглите си сами;

В практиката си съм ставала свидетел на ужасни последствия от опитите екстеншъните за мигли да бъдат свалени самостоятелно. За да запазите изкуствените си мигли, независимо дали сте ги поставяли при нас или не, обърнете се към нас, за да ги премахнем със специален разтвор (римувър). Не ги накисвайте с тампони със зехтин и масла – става по-лошо. 

Tip: Използвайте закрепител за мигли – той подобрява залепването на изкуствената към естествената мигла и подхранва естествените мигли. Решете мигличките с четчиците, които сме ви подарили.

Благодарение на тези съвети, изкуствените ви миглички ще издържат максилано дълго, а естествените ще бъдат в чудесно състояние.

 

 

Leave a Reply