Цветни мигли – една статия за клиенти и колеги

Всяка от Вас навярно е експериментирала с различни цветове на сенките за очи или спиралата. Но повечето от Вас се притесняват да добавят малко цвят в миглите си. Или поне докато не Ви покажа красиви примери, в които тава е направено с фонд и вкус. Истината е, че чрез цветните мигли, могат да се постигнат чудеса- да се разшири окото или да се подчертаят определени нюанси от зеницата.

Да започнем с класиката- кафяви мигли

Още преди години, когато започнах да се занимавам с рисуване един преподавател ми беше казал, че единствената напълно черна част от тялото е зеницата на окото, всичко останало в нашето тяло има нюанси, които дори и да ни изглеждат черни, всъщност – не са. Това е прекрасна алтернатива на черните мигли, незаменима за блнодинките и червенокосите. Избирайки правилен нюанс кафяви мигли можете да постигнете максимална естественост и да подчертаете красотата на тъмните очи.

Информация за колегите: кафявите мигли могат да се комбинират с черни чрез преливане. Ако имате клиент с прекалени увиснал клепач във вътрешната или външната част на окото, използвайте кафяви мигли в този участък, това оптически ще го олекоти и повдигне. Също така можете да сложите няколко кафяви или цветни мигли на най-долния ред мигли в зоната на зеницата, за да раширите оптически окото.

Сини и виолетови миглиСиний и фиолетовый

Виолетовите мигли чудесно подчертават тъмните очи, правейки погледа по-загадъчен. РаЛични нюанси на сини мигли са подходящи за зелени, сини и тъмни очи. Но прекалено наситен син цвят може визуално да смали сините или сивите очи, затова трябва да се подхожда изключително внимателно.

Информация за колеги – 7 основни схеми за цяетни мигли

1. Всички мигли да са цветни;

2. Омбре мигли

3.Цветни мигли само във външния край на окото;

4.Отворено око- прекрасна схема за отлично увеличаване на окото – в основата на всяко вече поставено изкуствено снопче се поставят по-късни цветни мигли. Ефектът е впечатляващ;

5.Няколко цветни мигли в зоната на звницата, поставени на най-долния ред мигли;

6.Цветни мигли само на най-горния ред естествени мигли – виждат се най-вече при затворено око, изключително деликатни като ефект и малко по-трудно за изпилените, защото е достъпно само за колегите, които поставят мигли по редове

7. Лъчи – може да бъде изпълнено с всички цветове. Артистично и впечатляващо.

Зелени мигли

Зелените мигли и по- специално изумнудените нюанси са изключително подходящи за дамите с рижава коса, както и за тези, които искат да подчертаят зелените нюанси в зеницата си.

Жълти, розови, “салатни” цветове и т.н други също толкова ярки цветове едва ли биха били уместни за ежедневно носене…

Желтые, розовые, салатовые и Такива миглички са по-популярни за специални събития, фотосесии и ревюта. Брукат, пайети, камъни, пера и други също едва ли имат място извън модния подиум.

Бели и червени мигли – не се препоръчва да се прави цялостно поставяне с такива мигли.

Червеното често прави очите уморени, а бялото се препоръчва за декорация и за създаване на уникални зимни образи.

За клиентите: пробвайте с няколко мигли в един или два цвята като добавка към черните мигли и после променяйте спрямо личните препочитания.

За колегите: за по-наситен цвят правете по-тесни снопчета:

Leave a Reply