Цветни мигли – една статия за клиенти и колеги

Всяка от Вас навярно е експериментирала с различни цветове на сенките за очи или спиралата. Но повечето от Вас се притесняват да добавят малко цвят в миглите си. Или поне докато не Ви покажа красиви примери, в които тава е направено с вкус. Истината е, че чрез цветните мигли, могат да се постигнат чудеса – да се разшири окото или да се подчертаят определени нюанси от зеницата.

Да започнем с класиката – кафяви мигли

Още преди години, когато започнах да се занимавам с рисуване, един преподавател ми беше казал, че единствената напълно черна част от тялото е зеницата на окото, всичко останало в нашето тяло има нюанси, които дори и да ни изглеждат черни, всъщност – не са. Това е прекрасна алтернатива на черните мигли, незаменима за блондинките и червенокосите. Избирайки правилен нюанс кафяви мигли можете да постигнете максимална естественост и да подчертаете красотата на тъмните очи.

Информация за колегите: кафявите мигли могат да се комбинират с черни чрез преливане. Ако имате клиент с прекалено увиснал клепач във вътрешната или външната част на окото, използвайте кафяви мигли в този участък, това оптически ще го олекоти и повдигне. Също така можете да сложите няколко кафяви или цветни мигли на най-долния ред мигли в зоната на зеницата, за да раширите оптически окото.

Сини и виолетови мигли

Виолетовите мигли чудесно подчертават тъмните очи, правейки погледа по-загадъчен. Различни нюанси на сини мигли са подходящи за зелени, сини и тъмни очи. Но прекалено наситен син цвят може визуално да смали сините или сивите очи, затова трябва да се подхожда изключително внимателно.

Информация за колеги – 7 основни схеми за цветни мигли

1. Всички мигли да са цветни;

2. Омбре мигли

3. Цветни мигли само във външния край на окото;

4. Отворено око – прекрасна схема за отлично увеличаване на окото – в основата на всяко вече поставено изкуствено снопче се поставят по-къси цветни мигли. Ефектът е впечатляващ;

5. Няколко цветни мигли в зоната на зеницата, поставени на най-долния ред мигли;

6 .Цветни мигли само на най-горния ред естествени мигли – виждат се най-вече при затворено око, изключително деликатни като ефект и малко по-трудно за изпълнение, защото е достъпно само за колегите, които поставят мигли по редове

7. Лъчи – може да бъде изпълнено с всички цветове. Артистично и впечатляващо.

8. Зелени мигли

Зелените мигли и по-специално изумрудените нюанси са изключително подходящи за дамите с рижава коса, както и за тези, които искат да подчертаят зелените нюанси в зеницата си.

9. Жълти, розови, “салатни” цветове и т.н. също толкова ярки цветове едва ли биха били уместни за ежедневно носене…

Такива миглички са по-популярни за специални събития, фотосесии и ревюта. Брокат, пайети, камъни, пера и други също едва ли имат място извън модния подиум.

10. Бели и червени мигли – не се препоръчва да се прави цялостно поставяне с такива мигли.

Червеното често прави очите уморени, а бялото се препоръчва за декорация и за създаване на уникални зимни образи.

За клиентите: пробвайте с няколко мигли в един или два цвята като добавка към черните мигли и после променяйте спрямо личните препочитания.

За колегите: за по-наситен цвят правете по-тесни снопчета.

Leave a Reply