Мигли “Косъм по косъм” или 3Д мигли? Как се различават класическата и обемните техники (2D, 3D и т.н.) за сгъстяване и удължаване на миглите?

Всичко е много просто: цифрата преди “D” определя броя изкуствени миглички, които са залепени за една естествена мигла.

“Косъм по косъм” или класически метод, познат още и като 1D: При него се поставя 1 изкуствена мигла върху една естествена. При този метод се използат изкуствени мигли с по-голяма дебелина (между 0,10 и 0,20 мм, в зависимост от желания резултат). Дължината и извивката на изкуствените мигли се подбират индивидуално, съобразвно с естествените мигли и с личните предпочитания на клиента. Този метод е подходящ за дами, желаещи да подчертаят изразителността на своя поглед, но в същото време да запазят визията си максимално естествена. Ефектът е сякаш естествените мигли са със спирала. Средна издръжливост – около 3 седмици.

Смесена техника или 1,5D – Такъв обем се създава чрез редуване на  една и две изкуствени мигли; залепени върху естествените. Може да се използват различни дебелини – 0,07 и 0,1 мм. Този метод придава по-голяма изразителност на миглите и издържа около 3 до 4 седмици.

Двоен обем или 2D – на една естествена мигла се залепя снопче от две изкуствени мигли с дебелина 0,10 или 0,07 мм. Двойният обем създава ефект на по-гъсти и по-пухкави мигли и издържа до около 3 седмици и половина.

Троен обем или 3D – на една естествена мигличка се поставят 3 изкуствени с дебелина 0,05 или 0,07 мм. Такъв обем подхожда на любителките на по-драматичните мигли. Тази техника издържа около 4 седмици преди поддръжка.

Холивудски или още известен като руски обем – към него се причисляват 4D, 5D, 6D и така нататък.  Тези техники се предпочитат от дами, които искат изключително гъсти мигли и по-изкуствена визия. Издръжливост – около 4 седмици.

В случай, че имате нужда от помощ в избора на най-подходящия за Вас обем, моля свържете се с нас 0️⃣8️⃣8️⃣3️⃣6️⃣9️⃣6️⃣6️⃣6️⃣4️⃣

Leave a Reply